سه شنبه, ۱۵ آبان ۱۴۰۳، ۰۶:۵۴ ب.ظ

اولویت دانشجویان دختر و پسر در گذراندن اوقات فراغت


از آنجایی که تعطیلات نوروز یکی از مهمترین اوقات فراغت دانشجویان به شمار می آید، بر آن شدیم آخرین نتایج تحقیقات دانشگاهیان درباره چگونگی گذراندن اوقات فراغت دانشجویان در دانشگاه های مختلف را منتشر کنیم.

مقاله «بررسی نحوه گذراندن اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه آزاد اردستان» نوشته فرزانه واصفیان استادیار علوم تربیتی دانشگاه آزاد واحد اردستان، محمد باقری مربی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد واحد اردستان، شیوا آزادی پور مربی گروه عمومی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد اردستان، فریبا واصفیان کارشناس مشاوره و آموزگار دوره ابتدایی خمینی شهر است.

این مقاله در فصلنامه مطالعات جامعه شناختی جوانان منتشر شده است.

هدف کلی پژوهش بررسی نحوه گذراندن اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه آزاد اردستان بوده است. پژوهش در ۶ فرضیه به بررسی میزان ساعات مشارکت در فعالیت های ورزشی، استفاده از رسانه ها، مشارکت در فعالیت های هنری، مطالعه، میزان رضایتمندی از چگونگی گذراندن اوقات فراغت و مشارکت در فعالیت های شغلی به منظور کسب درآمد پرداخت.

نتایج نشان داد تنها فرضیه های دوم و ششم یعنی استفاده از رسانه های تلویزیون، رادیو و مشارکت در فعالیت های شغلی به منظور کسب درآمد تایید شد. روش تحقیق این پژوهش توصیفی – پیمایشی است و جامعه آماری آن تعداد ۲ هزار و ۲۹ نفر دانشجویان سال تحصیلی ۸۹ – ۹۰ دانشگاه آزاد واحد اردستان بوده است.

دانشحویان به سئوالات پرسشنامه ها پاسخ داده اند که نتایج آن نشان می دهد.

پژوهش در ۶ فرضیه به بررسی تفاوت نظرات دانشجویان دختر و پسر در میزان ساعات مشارکت در فعالیت های ورزشی، استفاده از رسانه ها (تلویزیون، سینما، سی دی، رادیو، کامپیوتر و ماهواره)، مشارکت در فعالیت های هنری، مطالعه (مجلات، روزنامه ها و کتب)، میزان رضایت مندی از چگونگی گذراندن اوقات فراغت و مشارکت در فعالیت های شغلی به منظور کسب درآمد پرداخت.

نتایج حاصل از بررسی ها نشان داد تنها فرضیه دوم و ششم یعنی استفاده از رسانه ها (تلویزیون و رادیو) و مشارکت در فعالیت های شغلی به منظور کسب درآمد تایید شد.

همچنین سایر بررسی ها نشان داد در زمان اوقات فراغت پسران بیشتر از دختران از تلویزیون و دختران بیش از پسران از رادیو استفاده می کنند.

دختران و پسران گروه معماری بیش از سایر گروه ها در زمان اوقات فراغت در فعالیت های شغلی به منظور کسب درآمد مشارکت می کنند.

سایر نتایج حاکی از آن است که بیش از ۷۰ درصد دانشجویان در فعالیت های ورزشی مشارکت می کنند و تنها در ورزش های فوتبال و بدنسازی ۲۰ درصد به صورت حرفه ای عمل می کنند و بیش از ۵۰ درصد دانشجویان تنها به منظور گذران وقت و تفریح ورزش می کنند.

دختران بیشتر ورزش والیبال و پسران فوتبال را ترجیح می دهند.

بیش از ۹۰ درصد دانشجویان از رسانه ها استفاده می کنند و این درصد در دانشجویان خوابگاهی، مقطع ارشد و و گروه سنی ۲۶ سال به بالا بیش از سایرین است.

بیشترین اولویت دانشجویان دختر فیلم های سینمایی و بیشترین اولویت دانشجویان پسر اخبار و رویدادها است.

دختران گروه کشاورزی و پسران گروه فنی و مهندسی با میانگین یک تا پنج ساعت در هفته بیش از سایرین به تماشای فیلم در سینما می پردازند.

دختران و  پسران گروه کشاورزی با میانگین یک تا پنج ساعت در هفته و پسران گروه معماری  با میانگین بیش از ۱۰ ساعت در هفته بیش از سایرین از سی دی استفاده می کنند.

بیشترین اولویت دانشجویان دختر و پسر در استفاده از سی دی موسیقی های داخلی است. همچنین بیشترین اولویت دانشجویان دختر و پسر استفاده از برنامه های موسیقی رادیویی است

دختران و پسران گروه معماری بیش از ۱۰ ساعت در هفته با کامپیوتر کار می کنند و بیشترین اولویت دانشجویان دختر و پسر در جستجوهای اینترنتی – علمی در سایت های داخلی است.

بیش از ۶۰ درصد دانشجویان دختر و بیش از ۳۰ درصد دانشجویان پس کمتر از ۱۰ ساعت در هفته از برنامه های ماهواره استفاده می کنند و مابقی بین ۱۰ تا ۲۰ ساعت در هفته از برنامه های ماهواره استفاده می کنند.

بیشترین اولویت دانشجویان دختر دیدن فیلم های سینمایی و دانشجویان پسر علاوه بر فیلم های سینمایی، برنامه های علمی – آموزشی است.

دانشجویان دختر گروه معماری دو تا سه روز در هفته و یک ساعت در روز و پسران معماری یک روز در هفته و یک تا دو ساعت در روز بیش از سایر دانشجویان در زمان اوقات فراغت در فعالیت های هنری شرکت می کنند و بیشترین فعالیت هنری دانشجویان دختر و پسر گروه معماری و کشاورزی طراحی و نقاشی است.

بیش از نیمی از دانشجویان تمایلی به مطالعه مجلات ندارند و تنها دانشجویان دختر گروه مهندسی بیش از ۲ ساعت در هفته و پسر کشاورزی کمتر از یک ساعت در هفته بیش از سایرین به مطالعه مجلات می پردازند.

بیشترین اولویت دانشجویان دختر مجلات علمی – آموزشی و بیشترین اولویت دانشجویان پسر مجلات ورزشی است.

بیش از ۵۰ درصد دانشجویان دختر و ۴۰ درصد دانشجویان پسر کمتر از یک ساعت در هفته به مطالعه روزنامه می پردازند . بیشترین اولویت دانشجویان دختر مطالعه روزنامه های اجتماعی و خانوادگی و بیشترین اولویت دانشجویان پسر مطالعه روزنامه های اقتصادی است.

بیش از ۶۰ درصد دانشجویان دختر یک تا سه ساعت در هفته و بیش از ۷۰ درصد دانشجویان پسر بیش از ۹ ساعت در هفته به مطالعه کتاب می پردازند. بیشترین اولویت دانشجویان دختر و پسر مطالعه کتب درسی است.

بیش از ۶۰ درصد دانشجویان دختر و پسر از چگونگی گذراندن اوقات فراغت خود ناراضی هستند و بیش از ۳۰ درصد دانشجویان دختر و بیش از ۶۰ درصد دانشجویان پسر گروه معماری به منظور کسب درآمد ساعاتی از اوقات فراغت خود را صرف فعالیت های شغلی می کنند.



نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

درباره سايت

  • دانشگاه پیام نور

تصاوير منتخب 3